DOBRODELNOST

Dobra vaga v nebesa pomaga.
Rdeča nit Avirateka je tudi dobrodelnost.

Radi pomagamo

Ne združujejo nas samo druženje in dogodivščine, temveč tudi dobrodelnost.

Aviratek je leta 2021 namenil nekaj sredstev za obnovitvena dela na pogorišču v starem mestnem jedru Višnje Gore (konec januarja so pogorela ostrešja treh stanovanjskih hiš). 

V letu 2019 in 2020 smo del startnine namenili v dobrodelne namene lokalnemu,  Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šentvid pri Stični za investicije v poligon za usvajanje specialnih gasilskih veščin in vzgojo novih rodov mladih gasilcev.

Gasilci so vedno prvi poklicani v primeru izbruha naravnih, prometnih in in drugih nesrečah. Prvi hitijo na intervencije, prvi rešujejo življenja ljudi in njihovo premoženje ter delujejo komplementarno s policijo, Civilno zaščito in vojsko.

Vse to počnejo radi in iz srca, a brez vzgoje novih rodov gasilcev in brez njihove priprave na zahtevne izzive, ki jim jih zaupamo ter opremljenosti ne gre. In ta je v večini prostovoljnih gasilskih društvih problem. Zato tokratna zbrana sredstva namenjamo domači gasilski ekipi.

V letu 2018 smo zbrana sredstva namenili Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. O donaciji si lahko več preberete v zgornjem zapisu direktorja zavoda. 

V okviru zavoda delujejo prilagojen vrtec, osnovna šola ter srednja poklicna šola za gluhe in naglušne otroke, otroke z govornimi in jezikovnimi motnjami ter otroke z avtističnimi motnjami.

V minulih petih letih se je vpis v vrtec, osnovno šolo in srednjo šolo zelo povečal, tako da je zdaj skupaj vpisanih že 330 otrok.

Z zbranimi sredstvi bomo pomagali opremiti novo učilnico, tako da bi vrtičkarjem, osnovnošolcem in srednješolcem omogočili dostojne učne razmere

V letu 2017 smo zbrana sredstva namenili Dnevnemu varstvu starostnikov občine Ivančna Gorica.

V letu 2016 smo zbrana sredstva namenili Vrtcu Ivančna Gorica.

 

 

 

 

Dobrodelnost je v letu 2015 ostala v domačem kraju. Skupaj z Občino Ivančna Gorica smo podelili bon v vrednosti 800 evrov Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični, za dokončno poplačilo dvigala za gibalno ovirane učence, ki so ga v uporabo predali na letošnji prvi šolski dan. Bon je iz rok predsednika PGD Šentvid pri Stični Jožeta Anžlovarja in podžupana Tomaža Smoleta, v imenu šole prevzel pomočnik ravnatelja Anton Linec.
Skupaj z občino Ivančna Gorica in Zavodom za pomoč socialno ogroženim Anina Zvezdica smo v letu 2014 del startnine (6 kg hrane na prijavljenega) namenili nakupu hrane za socialno prizadete in ogrožene družine in tako prireditvi dali tudi velik poudarek dobrodelnosti.

V letu 2014 smo podarili 2200 kg hrane za poplavljeno Kostanjevico na Krki.

Na prvem Avirateku 2013 smo tako zbrali 500 kg hrane.

Udeleženci o Avirateku …

Z vaso organizacijo smo bili zelo zadovoljni … skratka navdušeni!!! Odlična organizacija je na vrhuncu, zato bi vam predlagal na začetku teka organizacijo tekmovalce (v mislih imam tekmovanje para fant/punca, da bi bilo bolj zanimivo … večja tekmovalnost) se pravi tek malo bolj na ”hard”…
B.Z.

Proga je bila strašno zabavna, morda bi si le želela kakšnih težjih preizkušenj. Všeč mi je bilo da je potekala navzdol in navzgor, spusti po foliji pa so bili FENOMENALNI!!! Simpatično je bilo na progi srečati domačine, ki so dali preizkusu pristnost in domačnost. Največ smo imeli dela na motokros stezi, ki pa je bila dobra predvsem zaradi namočenosti. 🙂 Spoznala sem tudi delček vašega lepega kraja in veselim se da ga še kdaj spoznam v sončnem vremenu. Skratka mene ste prepričali, pridem znova in pripeljem s seboj še koga. Vesela sem za nabran znesek, ki bo nekomu olajšal vsakdan. M. K. V.
M.K.V

Sam sem se ga udeležil drugič in lahko samo rečem, da aviratek sodi med moje najljubše športno rekreativne dogodke … Kul prireditev z velikim pridihom domačnosti, lepo traso v jesenski idili, super organizacijo (se vidi, da se trudi cela skupnost), zabavnim animatorjem ter edinstvenimi okrepčevalnicami, ki poleg športno regeneracijskih napitkov nudijo tudi posebne lokalne specialitete 🙂
B.Š.

tek sodi med moje najljubše športno rekreativne dogodke … Kul prireditev z velikim pridihom domačnosti, lepo traso v jesenski idili, super organizacijo (se vidi, da se trudi cela skupnost), zabavnim animatorjem ter edinstvenimi okrepčevalnicami, ki poleg športno regeneracijskih napitkov nudijo tudi posebne lokalne specialitete 🙂
G.P.

Tudi ekipa PIR je užival. Lansko leto nas je bilo 6 letos že 16. Drugo leto pa presežemo 20. B. O. P.
B.O.P

Res ena velika zahvala in pohvala za vaše delo, res nekaj izjemnega je kar ste organizirali. Še bolj pa me veseli to, da s tem vse udeležence spodbujate k dobrodelnosti. Zelo rad sem se udeležil Avirateka in mi ta izkušnja premagovanja ovir, sodelovanja in akcije ostaja v lepem spominu. Lepo je biti del te zgodbe, ki se piše v našem Šentvidu. Želim vam še naprej čimveč uspehov na vseh področjih in vam kličem blagoslova, obilo dobrega na vse vas in vaše drage.
B.S.

Jaz sem se imela super na vaši prireditvi, same pohvale!
M.M.

Kontakt z nami

Če na drugih podstraneh naše spletne predstavitve niste našli informacij, ki jih iščete, še ni konec sveta. Pravilne odgovore na vaša vprašanja zagotovo pozna organizator Avirateka Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični.