Dobrodelnost

Dobra "vaga" v nebesa pomaga.
Rdeča nit Avirateka je tudi dobrodelnost.

Radi pomagamo

Ne združujejo nas samo druženje in dogodivščine, temveč tudi dobrodelnost.

Tudi na Avirateku pomagate! Vaša udeležba bo pripomogla k zbiranju sredstev v dobrodelne namene.

V letih 2022 in 2023 smo del sredstev namenili za organizacijo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Del startnine smo organizatorji namenili akciji Ujemi svoje sanje, s katero se je otrokom iz različnih ranljivih skupin omogočilo, da razvijajo svoje talente. Z zbranimi sredstvi smo jim omogočili obiskovanje različnih taborov, tečajev ali treningov, ki so si jih izbrali sami!

Aviratek je leta 2021 namenil nekaj sredstev za obnovitvena dela na pogorišču v starem mestnem jedru Višnje Gore (konec januarja so pogorela ostrešja treh stanovanjskih hiš). 

V letu 2019 in 2020 smo del startnine namenili v dobrodelne namene lokalnemu, prostovoljnemu gasilskemu društvu Šentvid pri Stični za investicije v poligon za usvajanje specialnih gasilskih veščin in vzgojo novih rodov mladih gasilcev.

Gasilci so vedno prvi poklicani v primeru izbruha naravnih, prometnih in in drugih nesrečah. Prvi hitijo na intervencije, prvi rešujejo življenja ljudi in njihovo premoženje ter delujejo komplementarno s policijo, Civilno zaščito in vojsko.

Vse to počnejo radi in iz srca, a brez vzgoje novih rodov gasilcev in brez njihove priprave na zahtevne izzive, ki jim jih zaupamo ter opremljenosti ne gre. In ta je v večini prostovoljnih gasilskih društvih problem. Zato smo  zbrana sredstva namenili domači gasilski ekipi.

V letu 2018 smo zbrana sredstva namenili Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. O donaciji si lahko več preberete v zgornjem zapisu direktorja zavoda. 

V okviru zavoda delujejo prilagojen vrtec, osnovna šola ter srednja poklicna šola za gluhe in naglušne otroke, otroke z govornimi in jezikovnimi motnjami ter otroke z avtističnimi motnjami.

V minulih petih letih se je vpis v vrtec, osnovno šolo in srednjo šolo zelo povečal, tako da je zdaj skupaj vpisanih že 330 otrok.

Z zbranimi sredstvi smo pomagali opremiti novo učilnico, tako da bi vrtičkarjem, osnovnošolcem in srednješolcem omogočili dostojne učne razmere

V letu 2017 smo zbrana sredstva namenili Dnevnemu varstvu starostnikov občine Ivančna Gorica.

V letu 2016 smo zbrana sredstva namenili Vrtcu Ivančna Gorica.

Dobrodelnost je v letu 2015 ostala v domačem kraju. Skupaj z Občino Ivančna Gorica smo podelili bon v vrednosti 800 evrov Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični, za dokončno poplačilo dvigala za gibalno ovirane učence, ki so ga v uporabo predali na letošnji prvi šolski dan. Bon je iz rok predsednika PGD Šentvid pri Stični Jožeta Anžlovarja in podžupana Tomaža Smoleta, v imenu šole prevzel pomočnik ravnatelja Anton Linec.

Skupaj z občino Ivančna Gorica in Zavodom za pomoč socialno ogroženim Anina Zvezdica smo v letu 2014 del startnine (6 kg hrane na prijavljenega) namenili nakupu hrane za socialno prizadete in ogrožene družine in tako prireditvi dali tudi velik poudarek dobrodelnosti.

V letu 2014 smo podarili 2200 kg hrane za poplavljeno Kostanjevico na Krki.

Na prvem Avirateku 2013 smo tako zbrali 500 kg hrane.
 

Kontakt z nami

Če na drugih podstraneh naše spletne strani niste našli informacij, ki jih iščete, še ni konec sveta. Pravilne odgovore na vaša vprašanja zagotovo pozna organizator Avirateka, Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični.

Scroll to Top